Restauratie van gevels in Gent

Menge-De Braekeleir in Gent (Oost-Vlaanderen) is uw specialist op het gebied van gevelonderhoud. Of het nu gaat om vochtbestrijding, het verwijderen van graffiti of gevelrestauratie... Bij ons zit u goed!

De historische waarde van oudere panden brengt u opnieuw tot leven door gevelrestauratie. De technieken om de authenticiteit van het verleden te garanderen, zijn grotendeels dezelfde als voor gevelrenovatie, maar uitgebreider. Uiteraard restaureren we zoveel mogelijk met oude bouwmaterialen respecteren we oorspronkelijke metselpatronen. De restauratie gebeurt met de grootste zorg voor de oude natuursteenmoulures en sierelementen. Voor werkzaamheden aan historische panden houdt bovendien de ambtenaar van monumentenzorg de vorderingen van de restauratie nauwkeurig in het oog.

Graffiti verwijderen van gevels in Gent

Vooral in stadskernen zorgt vandalisme voor heel wat overlast en ergernis. Met de juiste antigraffitibehandeling wordt uw gevel na reiniging of renovatie gevrijwaard van vervuiling en bekladding met alle soorten verf. Dit kan zowel met toepassing van permanente als semi-permanente systemen. Bovendien kunnen wij met de juiste technieken graffiti verwijderen zonder de gevel te beschadigen.

Vochtwerende behandeling en vochtbestrijding in Gent

Een gerenoveerde of gerestaureerde gevel verdient uiteraard de beste nazorg. Met de vochtwerende behandeling, het hydrofoberen van de gevel, en conserverende behandeling door MENGE kiest u voor efficiëntie en kwaliteit. Onze technieken en producten voorkomen niet alleen het hydrofoberen van de gevels, ze zorgen er ook voor dat de gevel er veel langer als nieuw zal uitzien.

Ook problemen met opstijgend grondwater pakken we resoluut aan met onze dienst voor vochtbestrijding. Daarvoor impregneren we de gevel of we impregneren enkel de buitenmuur met speciaal ontwikkelde injectievloeistoffen, met de nodige attesten van officiële instanties. Tevens kunnen probleemgevels worden afgewerkt met kaleisystemen op basis van verf, kalk of cement in verschillende lagen en aangepaste kleuren, na vakkundige herstelling of voorbehandeling.

Contacteer ons voor meer informatie! De medewerkers van Menge-De Braekeleir in Gent vertellen u graag over de verschillende diensten.

Contacteer ons

Specialist in gevelonderhoud, vochtbestrijding en gevelrestauratie in Gent